Založ si blog

Nech žijú blogeri v slobode!

Vážim si príležitosti. Prítomnosť je presýtená ľuďmi, ktorí zdieľajú svoje pocity, myšlienky, či nálady prostredníctvom internetu, a dúfajú, že si ich niekto na druhej strane prečíta. Aj o tom je blogovanie. Niekto píše básne, niekto predkladá verejnosti svoj politický postoj, iný odhaľuje chyby či prešľapy súčasného systému. Pri čítaní blogov sa dá jednoducho zistiť, ako rozmýšľa národ. Viem, že nie každý píše, píšu skôr tí, ktorí sa chcú o svoje myšlienky deliť, tí, ktorí sa neboja internetovej kritiky, alebo tí, ktorí majú v sebe aspoň štipku líderstva, a chcú aby ich myšlienky boli nasledované. Vyzerá to ako dokonalá sloboda prejavu.

Ale nie každý názor je správny, nie každý článok je prínosom. Lenže každý z nás je iný, každý vie niečo, čo ja nie. Ako teda určiť, ktoré myšlienky sú tie, ktoré obohatia čitateľa? Niekedy to určuje sám čitateľ, ktorý si článok prečíta, inokedy to určí administrátor blogu. Poznám prípady blogerov, ktorí písali na portáli sme.sk, a ich články boli skryté alebo mazané, blogeri boli vylúčený z komunity. Stane sa to aj mne, práve tu? O čom písali?

– obrátený pohľad na vojnu proti terorizmu

– o klamlivej západnej ideológii

– propagovali zakázané slovenské médiá

Prečo sa o týchto témach nesmie písať? Sú škodlivé pre spoločnosť, alebo pre „ochrancov“ spoločnosti? Odpoveď nechám na Vás.

Ľudia, ktorí pravidelne čítajú blogy, majú zvyčajne všeobecný rozhľad, majú svoj svetonázor, podľa ktorého blog ocenia, alebo odsúdia. Každý by si mal právo vybrať podľa svojej slobodnej vôle, čo bude čítať, čomu uverí, čo bude jesť, kam a kedy pôjde. Prečo to v dnešnej dobe robia za nás iní? Kto im dal takú moc?

 

Chcete si vyskúšať cenzúru? Napíšte niečo o tom, ako si Američania zhodili dvojičky, napíšte niečo propagačné na adresu Slobodného vysielača, spropagujte Zem&Vek, a Rostasa, a uvidíte, že do hodiny zmizne článok z hlavnej stránky tak, ako sa to stalo mne. Za pokus to stojí, a človek si uvedomí, že demokracia, či sloboda prejavu už má iný význam.

 

Prajem Vám krásne a požehnané sviatky!

Zlodeji alebo vítači migrantov

28.11.2018

Nasledujúce riadky sú výplody mojej fantázie, prípadná podobnosť je čisto náhodná. Vzhľadom na posledné dni a kauzu okolo Marakéšskej deklarácie o právach migrantov som sa zamyslel, či je lepšie mať vo vláde zlodejov alebo vítačov migrantov. Ak by vládu zostavili zlodeji, ktorí by odmietali nelegálnu migráciu, tak výhody by boli nasledovné: [...]

Čo pozitívne nám môže priniesť multikulturalizmus?

14.10.2018

Nič. Jedlo iných kultúr tu už predsa máme.

Hokejoví fanúšikovia pred telkou

19.09.2018

„Sme pripravení“, hovorili zástupcovia Ticketportalu pred očakavaným dňom predaja lístkov na MS v hokeji. Aj ja som sa tešil. Pojdem na hokej. Je streda, 19.Septembra, hodina pred spustením predaja lístkov. Na internetovej stránke je spustený časovač, sekundy sa míňajú. A je to tu, 9:19, klikám na „Kúpiť balíček“ a odrazu mi zamrzne úsmev s objavenou [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

barny120

Ži, a nechaj žiť. Buď šťastný, a nechaj aj ostatných, aby boli šťastní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 77978x
Priemerná čítanosť článkov: 5998x

Autor blogu

Kategórie