Založ si blog

T. E. Rostas je nebezpečný

rostasSom si istý, že každý z nás už počul meno Tibor Eliot Rostas. S jeho menom sa často spájajú prirovnania ako konšpirátor, klamár, či manipulátor.

Tí viac informovaní vedia, že je to aj redaktor, cestovateľ, či spisovateľ. Je to človek nebezpečný pre demokraciu, takú demokraciu, akú poznáme dnes.
Mainstreamová tlač sa nás snaží pred týmto človekom ochrániť za každú cenu. Bojkotujú kníhkupectvá, preverujú jeho články a štúdie, a snažia sa
vypátrať, kto ho sponzoruje. Snažia sa ho umlčať. A prečo je vlastne tak nebezpečný?

1. Spochybňuje oficiálne informácie.

T. E. Rostas napríklad tvrdí, že americké dvojičky zostrelila americká vláda, čo je v rozpore s oficiálnou verziou. A zrnko pochybnosti je zasiate. Keď sa už človek v tom začne vŕtať, tak objaví množstvo súvislostí, ktoré nejak nesedia so spomenutou verziou. A nakoniec zistí, že to bolo úplne inak.A to len preto že zapochyboval. To isté platí aj o aktuálnej situácii na Ukrajine. Rostas zverejňuje to, o čom mainstream mlčí. Vtedy si človek uvedomí, že ten názor, ktorý je všadeprítomný, a považovaný za správny, nemusí byť až tak fajn. Chce si vypočuť aj druhú stranu, a sám určiť, čo mu dáva väčší zmysel Toto je extrémne nebezpečné. Takto uvedomelí ľudia začnú informácie filtrovať.
Prestanú veriť všetkému, čo sa píše, a čo sa vysiela. A tak budú ťažšie manipulovateľní.

2. Je zaujatý voči Západu.

Rostas čoraz viac kritizuje USA, NATO a EÚ. Nemá ich rád. Podľa oficiálnych informácií nás Západ chráni a bojuje proti našim nepriateľom, a my tak môžeme žiť šťastne a hlavne v miery. Nepriatelia sú Rusi, Moslimovia a Teroristi. Aké jednoduché. Ale je to naozaj tak? Moslimovia a Teroristi sú naši nepriatelia od útokov na dvojičky, na londýnske metro, alebo na bostonský maratón. Skutočne to boli Moslimovia? Sedliacky rozum nepustí, podľa nich im zhodili dvojičky Afgánci, ale oni zbombardovali Irak. USA spolu s NATO sú zapletený v každej vojne. Majú vojenské základne v každej druhej krajine. Obeťami ich „humánnych“ útokov sú prevažne civilisti. Najväčšie zisky im prináša vojna, a krviprelievanie. Nedávno zbombardovali Srbov, teraz sa chystajú na Rusov. Otázka znie, vedú vojny preto, aby nás chránili, alebo preto aby si upevnili svoju svetovú nadvládu? Prečo je takýto typ uvažovania nebezpečný? Naše médiá sú vlastnené nadnárodnými spoločnosťami, ktoré majú na starosti vytvárať dobrý imidž USA. USA sa jednoducho nesmie rovnať zlu, inak by im ich vojny u širokej verejnosti prestali tak ľahko prechádzať.

3. Spochybňuje zaužívané zdravotnícke metódy

Rostas hovorí, že zaužívaná liečba rakoviny chemoterapiou je nebezpečná. Hovorí, že očkovanie je nebezpečné. Šíri tvrdenie, že farmaceutické firmy tu nie sú pre to, aby nám pomáhali, ale preto, aby z nás mali zisk. Navádza ľudí, že sa dá liečiť aj bez chémie. Chemoterapia liečbe rakoviny nepomáha, tvrdia to aj odborníci, ale stojí to veľa peňazí, čo je dobré pre systém. Očkovanie je povinné, zákonne sa mu nedá vyhnúť, cez očkovacie vakcíny sa do tela novorodenca dostávajú nebezpečné látky, možno aj choroby, a kto vie, čo ešte. Neprospelo by demokracii keby to bolo dobrovoľné? Zrejme nie.
A čo sa týka finančného zisku farmaceutických spoločností, ten je neodškriepiteľný a zrejmý. Ak by ľudia uvažovali podobne ako Rostas, hľadali by liečbu na svoje choroby skôr v prírode, alebo v alternatívnej medicíne. To je veľmi nebezpečné, ušlé zisky by sa rátali v miliónoch.

4. Kritizuje finančný systém

Rostas tvrdí, že banky fungujú úžerníckym systémom. Svoje o tom vie hlavne chudobnejšia vrstva obyvateľstva, ktorá za každé požičané euro platí vysoký úrok. Vracajú viac ako si požičali, a preto majú stále čoraz menej. A bohatý majú čoraz viac. Banky si účtujú za svoje „služby“ takisto obrovské peniaze, ktoré si môžu ľahko vytlačiť, alebo virtuálne pripísať na účet. Finanční špekulanti vytvárajú finančné krízy, zarábajú na investíciách či menových manipuláciách. Zbedačujú obyvateľstvo kedy sa im zachce. Ženú ľudí do dlhu, ktorý si sami vymysleli. Kto nemá peniaze, nieje slobodný. Rostas sa snaží ľuďom naznačiť, že spoločnosť môže fungovať aj bez súčasného finančného systému. A to je
nebezpečné.

5. Hľadá alternatívy

Rostas vo svojom časopise, v knihách, či rozhlasových vystúpeniach hľadá alternatívy. Navrhuje riešenia ako slobodne žiť a vymaniť sa z dnešnej „demokracie“. Hľadá ľudí, ktorí žijú duchovne, dokážu alternatívne liečiť, či žijú v alternatívnych spoločnostiach, kde jedinou podmienkou existencie je láska, a spolužitie. Je nebezpečné šíriť podobné myšlienky, lebo to ohrozuje dnešný svet, taký ako ho poznáme, plný klamstva, faloše, individualizmu, a zisku.

6. Má čoraz viac nasledovníkov

Najnebezpečnejšia vec pre našu spoločnosť je, že T.E. Rostas má čoraz viac nasledovníkov. Jeho časopis si už predpláca viac ako 7000 čitateľov. A stále ich pribúda. Jeho knihy sa predávajú, ľudia ho poznajú.

 

Dôvodov však môže byť oveľa viac. Ako som už spomínal, pred ľuďmi, ako je on, nás „dokonale“ chránia. Spomeniem pár príkladov:

1. Nepridelená licencia pre rádio VIVA

Ako iste viete, na rádiu VIVA beží Rostasova relácia Mlčanie. Mocní však nemali vplyv na to, aby reláciu z rádia stiahli, a tak sa snažili zničiť celé rádio. Nepridelili mu licenciu, frekvenciu na vysielanie. A tak VIVA fungovala len na internete. Mnohí si mysleli, že to rádio položí, ale nepoložilo. Vydržali, a dnes majú svoje frekvencie späť.

2. Bojkot kníhkupectva Panta Rhei

Pre kontroverzný obsah Rostasových diel sa kníhkupectvá boja o svoju prestíž. Vplyvom ich majiteľov, alebo vonkajších tlakov diskriminujú Rostasove publikácie. Jedno kníhkupectvo však vystúpilo z tieňa cenzúry a umožnilo Rostasovi besedu, a prezentáciu novej knihy v jeho priestoroch. Na Panta Rhei sa okamžite vzniesla vlna kritiky, a SME spolu s oddeleným bratom ProjectN začali nenávistnú kampaň. Vraj budú bojkotovať kníhkupectvo. K bojkotu vyzývali aj obyčajných ľudí, ale zrejme neúspešne, keďže odvtedy som nevidel kníhkupectvo prázdne. Možno aj preto že idú Vianoce.

3. Neúčasť v TV

T. E. Rostasa som už dávno nevidel v televízii. Už tomu bude pár rokov. Ale zato rôznych reality show s „inteligentnými“ ľuďmu je tam dostatok.
Iný názorový prúd, ako ten oficiálny, jednoducho nemá priestor. Je to preto že Rostas šíri myšlienky, pred ktorými nás chce elita chrániť?

4. Útoky na Zem&Vek

Rostasov časopis Zem&Vek čelí útokom už od svojho vzniku. Vraj je plný konšpirácií, a klamstiev. Čitateľov sa vraj snaží úplne zmiasť a
popliesť. Nikto nevie, kto ho financuje. Priznám sa, aj vďaka týmto tvrdeniam som si ho kúpil. Našiel som v ňom mnoho zaujímavých vecí.
Až keď si ho človek kúpi, tak si sám uvedomí, aký je časopis nebezpečný. Nebezpečný pre systém.

 

Z hore uvedeného je jasné, že niekto sa snaží diktovať realitu dnešných dní. Nechcú mi dovoliť počúvať určitý názorový prúd.
Chcú, aby som vedel iba tie veci, ktoré si myslia, že sú pre mňa vhodné. Ale prečo to nemôžem určiť sám? Som ovca? Veď ak ten Rostas šíri bludy,
prečo to potom všetko tak dokonale do seba zapadá? Nik predsa nemá právo určovať to, čo si budem myslieť.

Je zrejmé, že rastúca popularita Rostasa niektorých vplyvných ľudí, ale aj novinárov, pekne štve. Je to kvôli tomu, že píše o tom, o čom sa písať nemá? Alebo je to len novinárska závisť tých, ktorý sú nútený písať zavádzajúce články za peniaze, a tiež chcú písať slobodne?

Nepáči sa mi systém, v ktorom žijeme. Myslím že každý z nás by ho dokázal vylepšiť, alebo vytvoriť vlastný.
Vo svete donedávna fungovala manipulácia dokonale. Za ľudí mysleli televízory, či tranzistory. Teraz sa však ľudia prebúdzajú aj na Slovensku, a dá sa to merať, merať na popularite T.E.Rostasa. Ten človek je nebezpečný. Vedia to mocní, ktorým dnešný svet podvodov dokonale vyhovuje.

 

Zlodeji alebo vítači migrantov

28.11.2018

Nasledujúce riadky sú výplody mojej fantázie, prípadná podobnosť je čisto náhodná. Vzhľadom na posledné dni a kauzu okolo Marakéšskej deklarácie o právach migrantov som sa zamyslel, či je lepšie mať vo vláde zlodejov alebo vítačov migrantov. Ak by vládu zostavili zlodeji, ktorí by odmietali nelegálnu migráciu, tak výhody by boli nasledovné: [...]

Čo pozitívne nám môže priniesť multikulturalizmus?

14.10.2018

Nič. Jedlo iných kultúr tu už predsa máme.

Hokejoví fanúšikovia pred telkou

19.09.2018

„Sme pripravení“, hovorili zástupcovia Ticketportalu pred očakavaným dňom predaja lístkov na MS v hokeji. Aj ja som sa tešil. Pojdem na hokej. Je streda, 19.Septembra, hodina pred spustením predaja lístkov. Na internetovej stránke je spustený časovač, sekundy sa míňajú. A je to tu, 9:19, klikám na „Kúpiť balíček“ a odrazu mi zamrzne úsmev s objavenou [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj letisko v Rzeszówe používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

barny120

Ži, a nechaj žiť. Buď šťastný, a nechaj aj ostatných, aby boli šťastní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 77968x
Priemerná čítanosť článkov: 5998x

Autor blogu

Kategórie